Thursday, January 29, 2015

BAHAYA DIOKSIN KEPADA BAYI ANDA

Masa mengandung dan selepas bersalin adalah masa di mana bekalan dan peredaran darah bertambah disebabkan perubahan hormon. Apa-apa yang dipakai di kawasan alat sulit akan diserap dengan cepat oleh salur darah. Jadi ion-ion negative yang ada pada Lexee adalah sangat baik dan ia membantu mengawal jangkitan keputihan yang selalu terjadi di awal kehamilan. Dioksin yang ada pada pad biasa juga akan berganda diserap oleh salur darah disebabkan bertambahnya peredaran darah. Selepas bersalin, dioksin yang terdapat pada pad biasa akan diserap ke dalam salur darah dan akan mengalir ke payu dara dan hadir dalam air susu. Jadi bayi yang menyusu badan akan dapat dioksin tersebut. Anak-anak lelaki akan mendapat dioksin melalui cara ini. Dioksin akan menyerap dalam lemak badan dan menyebabkan ketidakseimbangan hormon. Ketidakseimbangan hormone membawa pelbagai kesan negative dalam diri seperti gejala sosial yang berlaku pada hari ini.
-DR. Rohaida (pakar sakit puan)

hubungi admin untuk konsultasi secara percuma.Sms/wassap di 010 5302853


Kolagen pada tuala wanita Lexee


Assalamualaikum pengunjung blog yang dirahmati Allah..hari ini kita cerita sikit pasal kolagen yng terdapat pada pad Lexee...apa kolagen..? iye dik kolagen..Kolagen ni terdapat pada pad siang dan pad malam Lexee. Tapi xde pada panty liner ye..Kat mana ye kolagen tersebut..

Ok mula2 kita kena koyak pad..Macam yang akak dah crita sebelum ni pad ni terdapat lapan lapisan. Kolagen pula terdapat pada lapisan ke empat. Bila adik keluarkan lapisan ke empat, basahkan lapisan tersebut pada air. Lapisan tu akan jadi kembung, macam ada gel..ha..itulah kolagennya dik.

APA FUNGSI KOLAGEN NI...

Haa..ni yang akak nak cerita ni..Satu hari kuah kari tertumpah kat kereta kawan akak, kebetulan pula kolagen pad Lexee ni pun tertumpah sama atas kluah tu (kolagen ni akak bagi kat dia lepas akak buat demo kat dia)..apa yang bestnya dia kata kolagen ni menyerap bau kari yang tumpah tu. Memang tak de bau yang tertinggal dalam kereta. Lepas tu terus dia tertarik hati beli pad set combo ngan akak. Haa tu la ceritanya.

Apa lagi ya kelebihan kolagen ni

1) Macam cerita kat atas tu kolagen ni boleh serap bau. Boleh letak dalam peti ais, rak kasut..
2)Boleh buat skrub muka
3)Boleh buat skrub badan

Kolagen ni boleh menyebabkan tandas tersumbat tak...?

Jangan risau sebab kolagen berasaskan tumbuh-tumbuhan yang boleh mereput. Jadi tiada masalah lubang tandas tersumbat..

Jika berminat untuk mengetahui tentang pad lexee boleh hubungi akak ye dik

Pn. Nurani
010 5302853