Wednesday, January 7, 2015

Senggugut Dismenorea Sekunder

Pernah baca psl senggugut jenis yg dipanggil Dismenorea Sekunder iaitu apabila senggugut bermula sekitar dua tahun atau lebih selepas period pertama. Sesetengah wanita yang mengalami dismenorea jenis ini dapat diubati dengan pil penahan sakit. Dismenorea jenis ini memerlukan rawatan lanjutan oleh doktor. Dismenorea sekunder disebabkan oleh:

👉Ketumbuhan polips atau sist pada ovari atau uterus
👉Jangkitan
👉Radang Rongga Pelvis
👉Endometriosis
👉Penyakit usus seperti apendiks
👉Kehamilan ektopia atau kehamilan di dalam tiub fallopio

Terdapat banyak faktor yang boleh menyebabkan dismenorea. Ada faktor yang tidak dapat dielak seperti gen tetapi faktor lain seperti diet boleh diubah. Jadi, sebenarnya senggugut boleh dicegah atau setidak-tidaknya boleh mengurangkan kesakitan dan ketidakselesaan dengan mengamalkan gaya hidup sihat bersama LEXEE.

hubungi admin untuk free sample : Pn. Nurani 010 5302853 / sms/ wassap




Feminine wash Lexee

[Feminine Wash Lexee]
Ok kali ni nak perkenalkan satu lagi produk dari syarikat redlife selain daripada tuala wanita Lexee yang daboom meletop tu.. Banyak yang tak tahu selain keluarkan produk tuala wanita, syarikat pun ada produce feminine wash yg mmg perghh hebat la.. Jom ceciter kelebihan feminine wash lexee ni k..

💐Direka khas untuk setiap wanita
💐 pH yg seimbang dan sesuai diguna utk makhota wanita.
💐FWL pun jenis foam. So sgt best nak guna tak perlu letak air bagai.. Dah la dapat tahan sampai 3 bulan pakai. Mmg sgt berbaloi lah.
💐FWL ni jugak mampu menganjal semula dinding alat sulit di samping dpt memberi kesan kelembapan, melembutkan dan meredakan vagina.
💐paling best kandungan bahan yg diguna adalah sgt selamat iaitu menggunakan
-pipet betle leaf oil extract atau dikenali sbg sirih yg berfungsi sbg penyembuh anti bakteria,
-Pueraria mirifica root extract yang berfungsi utk meransang peredaran darah, membantu menstabilkan kitaran haid dan membantu mengurangkan kerengsaan kulit pada vagina
- Labisia pumila extract / Kacip Fatimah berfunsi utk menjaga kulit pada vagina, memberi kesegaran dan kesihatan pada vagina
-Quercusin fectoria fruit extract berfungsi membantu merawat infect kpd kawasan vagina anda seperti kotoran yg mnyebabkan pnyakit puan, radang kulit, keputihan, dll
💐paling penting FLW ni dpt memberi  -- kesegaran
-memastikan kulit berasa lembut dan lembap
- segar dan nyaman
- mencerahkan warna kulit vagina
- PH balance yg membersihkan vagina anda secara lembut tanpa kerengsaan kulit dan menjaga kulit sensitif anda

So apa tunggu lagi.. Jom try FLW kerana FLW mengandungi pH yg balance ..